Casale delle Farfalle

 

 

 

Nice to know


 

La Bonta di Camisia is een gastronomische salumeria in de hoofdwinkelstraat (Via Nazionale) van Borgotaro., Een klein en volgepakt winkeltje waar je allerlei hoogwaardige lekkernijen kunt kopen. Een aanrader om kant en klare lunchgerechten aan te schaffen, zoals home-made lasagna of andere pastagerechten, gevulde groenten, ingemaakte groenten, kazen, worsten en natuurlijk gedroogde paddestoelen: ook bakken ze zelf heerlijke taartjes. Je wordt bediend door uiterst vriendelijk en goedlachse dames met witte mutsjes..... Inmiddels kennen wij de dames goed, dus ze zullen altijd zwaaien als we voorbij komen. Ze vragen standaard hoe het weer in Nederland is.....

 

  


 

Vlees: Het fijnste vlees van Borgotaro haal je bij Mirco Savani (la bottega della carne) in de Via Mazzini nr 4..... (zijstraat van de winkelstraat via Nazionale). De winkel is herkenbaar door de koe of het varken voor de deur. Voor de mooiste gekookte en rauwe ham,  de heerlijke vitello tonnato, of mooi gepaneerd kalfsvlees (scallopina Milanese):  wil je zelf een bistecca Fiorentina maken (thuis op de BBQ)..... haal hier dan je vlees..... Dit is echt met stip de beste slagerij van Borgotaro, met de vriendelijkste bediening..... (en de eigenaars zijn ook nog eens bijzonder appetijtelijk). Buon appetito.

 

 

 


 

Heerlijke jam: in Gotra, niet ver van Casale delle Farfalle, vind je de biologische agriturismo Casa Lanzarotti. Een bezoek is zeer de moeite waard. Koop hier je biologische groenten, marmelades en bio vruchtensapjes.  De verschillende jamsoorten  van dit huis zijn overheerlijk en bestaan voor 70% uit vruchten en voor 30% uit rietsuiker.  We hebben de bramenjam, de zwarte bessenjam en de sinaasappel-marmelade al uitgeprobeerd........ Te lekker!!

 

 

 


Casale delle Farfalle