Coast & beach          Kust en stranden


Cinqueterre

De Cinqueterre is een prachtige toeristenattractie en bestaat uit 5 zeer pittoreske en kleurrijke kustplaatsjes, die tegen de bergen zijn gebouwd: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso. Absoluut een must om te gaan zien. Afstand vanaf ons huis is ongeveer een kleine 95 kilometer tot Riomaggiore: via de autostrada richting la Spezia ongeveer 1.30 uur.  Binnendoor over de bergwegen moet je rekenen op totaal ruim 2 uur. Het best kun je de trein nemen vanuit Borgotaro (directe verbinding met Riomaggiore), omdat de parkeermogelijkheden beperkt zijn.  Er is een mogelijkheid om de Cinqueterre langs te gaan per boot. Deze boot legt bij elk plaatsje aan: voorbeeld prijs: retour (andata e ritorno) volwassenen: Portovenere 7 euro en Riomaggiore 11 euro. 

Portovenere

Portovenere is een prachtig en gezellig vissersplaatsje aan de golf van La Spezia (via de snelweg is de reisduur ongeveer 1 1/2 uur). Portovenere wordt ook wel het "zesde" stadje van de Cinqueterre genoemd (ook Levanto wordt soms zo genoemd): eigenlijk moet het dus Seiterre zijn. portovenere een stuk wijdser en minder druk dan de Cinqueterre.  De volhouders kunnen op de boot blijven zitten tot het volgende plaatsje wat wel officieel tot de Cinqueterre behoort:  Riomaggiore.

Sestri levante

De dichstbijzijnde (qua afstand) prachtige kustplaatsen zijn  Sestri Levante,  Riva Trigoso en Levanto. Deze plaatsen zijn vanuit ons huis binnendoor te bereiken via de binnenweg (SP523), een prachtige route: ongeveer 65 kilometer. let op, doordat het een bergweg is duurt het ongeveer tussen de 1.30 uur (Levanto) en 1.45 uur (Sestri).  Via de autostrada is het 126-130 km (reisduur ongeveer 1.30 uur). in de buurt van Sestri levante en Levanto zijn nog verschillende andere mooie badplaatsen en strandjes. Een andere beauty: Portofino

Het bekende en prachtige plaatsje aan de kust: 160 km van casale delle farfalle (reken 2 uur reistijd): heerlijke terrasjes aan het water.  het laatste deel van de route ernaartoe, leidt langs prachtige kustplaatsjes. Leuk voor een dagtrip met een voortreffelijke lunch op een van de terrasjes.  Portofino, bij nederlanders vooral bekend, omdat heel veel pizzeria's en ijssalons in Nederland  Portofino heten.....  

 


Dichtstbijzijnde stranden

Rond ruim 1 uur te berijden, zijn de stranden te zuiden van La Spezia (grotendeels via de autostrada te bereiken):de plaatsen  San Terenzo en Lerici (foto rechtonder) hebben gezellige en leuke stranden (95 km via de autostrada): met name Baia Blu  (zie foto links en linksonder) is een mooi en intiem strand met alle voorzieningen zoals bijvoorbeeld een zoutwater zwembad op het strand en een restaurant.

 

Iets verderop en wat zuidelijker zijn Fiumaretta di Ameglia (93 km.), Marinella di Sarzana (96 km.) en Marina di Carrara (96 km.).   De bekende badplaatsen Forte dei Marmi (112 km en 1.20 min) en Viareggio (125 km. en 1.30 min.)  liggen nog wat zuidelijker, maar zijn ook via de autostrada bereikbaar.

 

 

 

 

 

Casale delle Farfalle